✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Solio Ranch

De Solio Ranch is een omheind beschermd gebied in privéhanden, dat zich richt op de bescherming van neushoorns. Het is hier zo maar mogelijk om in een keer veertig neushoorns tegen te komen! Het gebied garandeert een intense safari-ervaring met bijna 8000 hectare en slechts een lodge, Solio Lodge, daar middenin.

Belangrijke details

  • Prijs op aanvraag
  • Hele dag, met mogelijkheid tot overnachten
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

De Solio Ranch is een prachtige boerderij met niks dan natuur en wilde dieren eromheen. De boerderij was ooit een ranch met koeien, maar in 1973 werd dit een beschermd gebied voor wilde dieren. De Carr-Hartley familie die eigenaar was van de boerderij, besloot om neushoorns en andere wilde dieren opnieuw uit te zetten dit gebied. Waarna ze meteen een lodge opzetten met vijf exclusieve kamers. Vandaag de dag wonen er in dit gebied meer dan tweehonderd neushoorns.

Harmonie
Het reservaat ligt in de vallei tussen de hoge hellingen van Mount Kenia en de toppen van het Aberdare gebergte net ten noorden van Nairobi. De neushoorns leven hier vredig samen met dieren zoals buffels, zebra’s, giraffen, elanden, oryxen, impala’s, waterbokken, antilopes en everzwijnen. Bezoekers kunnen soms tot wel veertig neushoorns tegelijk zien. En ze kunnen er dus voor kiezen om hier te overnachten, maar je kan ook gewoon een dag op en neer.

 

Solio Ranch

Nyeri