Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

6 dagen Kenia: Tsavo en de zee

Deze zesdaagse route is anders dan de meeste van onze routes, omdat hij in Mombasa begint in plaats van in Nairobi.

Met dit programma vlieg je direct naar Mombasa voor een eerste dag… aan het strand! De volgende ochtend vertrekken jullie naar Tsavo East National Park, voor twee dagen vol safari en wilde dieren. Deze perfecte korte vakantie eindigt tenslotte op de prachtige, ongerepte stranden van Diani Beach.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Gold Class. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor onze Platinum- of Diamond Class hotels.

Onze prijzen

6 dagen Kenia: Tsavo en de zee
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juni, juli, augustus en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
* Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.

 

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Jomo Kenyatta International Airport naar de lodge.
 • Alle vervoer van en naar luchthavens.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

 

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €795 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Moi International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Moi International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel in Bamburi, een prachtig strand ten noorden van het centrum van Mombasa. Onderweg krijg je de eerste indrukken van deze levendige stad. Bekijk de historische gebouwen, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse leven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Severin Sea Lodge

Dag 2: middagsafari in Tsavo East National Park

Het Tsavo East National Park ligt op vijf tot zes uur rijden vanaf Mombasa en is indrukwekkend en immens met zijn 13.000 vierkante kilometer in oppervlakte. Het staat vooral bekend om de vele leeuwen en olifanten die er rondstruinen. Hier zwerf je over de uitgestrekte savanne op het Yatta Plateau, terwijl grote groepen olifanten door het rode stof banjeren. Onderweg kom je een spectaculair aantal andere beesten tegen. Alle leden van de Big Five hebben hier een thuis, samen met zebra’s, Afrikaanse wilde honden, jachtluipaarden, antilopes, impala’s enzovoort, enzovoorts.

Er zijn een paar plekken in Tsavo die echt perfect zijn voor het observeren van wilde dieren: Madunda Rock, Lugard Falls en de Aruba Dam. De 1,6 kilometer lange rots van Madunda biedt een prachtig zicht op dieren die aan de voet van de rots verkoeling zoeken. Lugard Falls is geen echte waterval, maar een serie stroomversnellingen vol met nijlpaarden en krokodillen. En tot slot de Aruba Dam zorgt voor een stuwmeer in de Voirivier dat de favoriete drinkplek is van veel dieren. Tsavo East National Park heeft het dus allemaal!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Voi Wildlife Lodge

Dag 3: een hele dag safari in Tsavo East National Park

Vandaag hebben jullie de hele dag om de diverse schoonheid van Tsavo East National Park te ontdekken, en hopelijk alle leden van de Big Five te gaan zien.

Eeuwenlang vond je in dit deel van Kenia alleen dieren en kleine stammen. Vanaf 1890 echter begonnen de Britten in dit gebied te investeren, om zo het binnenland te kunnen koloniseren. Ze bouwden een spoorbaan midden door Tsavo, en verbonden zo Mombasa met Nairobi. Het gebied tussen de twee steden was immens en niet geschikt voor landbouw, waardoor de overheid in 1948 besloot hier een safaripark op te richten waar olifanten en neushoorns vrij konden leven zonder bejaagd te worden.

De bouw van de spoorweg was echter traumatisch. Veel bouwers verloren hun leven tijdens het werk, onder andere door een tweetal leeuwen die wekenlang het kamp van de spoorwegbouwers terroriseerden. Ze vermoordden 135 arbeiders voor ze werden neergeschoten. Hierdoor staat Tsavo East tot op de dag van vandaag bekend om haar mens-etende leeuwen en er is zelfs een Man Eaters Lodge. Maar wees niet bang, want ook al leven er meer dan honderd leeuwen in Tsavo, mensenvlees heeft al in geen jaren meer op hun menu gestaan…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Voi Wildlife Lodge

Dag 4 - 5: Diani Beach

Vandaag rijden jullie in zeven uur van Tsavo East National Park direct naar het vijftien kilometer lange strand van Diani Beach. Dit is een paradijselijk strand met rijen kokospalmen, helwit zand, fantastische zonsondergangen, mooie resorts, sterrenrestaurants, watersportcentra en zelfs wilde dieren – Diani Beach heeft het allemaal.

Diani Beach heeft een indrukwekkend onderwaterleven voor mensen die de Indische Oceaan willen verkennen. Het leven onder water varieert van bultrug walvissen (september) tot walvishaaien (januari tot maart) en dolfijnen (het hele jaar), tot zeepaardjes en allerlei tropische vissen – de safari gaat onder water gewoon door.

Breng de dag door met duiken, snorkelen, kitesurfen, windsurfen, boottochtjes, jetskiën of natuurlijk gewoon met zonnebaden op het strand.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Papillon Lagoon Reef Hotel

Dag 6: Klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Aan alles komt een einde, en dus vliegen jullie vandaag vliegen terug naar huis. Geniet van de laatste uren aan het mooie strand van Diani Beach voor onze chauffeur jullie naar Mombasa brengt voor jullie vlucht naar huis.

Liefhebbers van historische steden kunnen deze laatste dag nog Mombasa ontdekken. Deze stad is zeker de moeite waard met haar beroemde oude centrum, zicht op zee, overvloedige markten en verschillende historische trekpleisters. Mombasa is veel kleiner dan Nairobi, maar geeft met haar oude gebouwen, klinkerstraten, Arabische invloeden en alle handeltjes overal een totaal andere ervaring…!

Wil je stiekem langer blijven? In plaats van naar huis kan je ook naar nog een ander safaripark, of een paar dagen extra op het strand doorbrengen. Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.