Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

16 dagen Kenia en strand: rijd, fiets, wandel en zwem – Platinum

Rijd, wandel, vaar en eindig met een duik in de Indische Oceaan! Dat is ons 16-daagse safari- en strandprogramma.

Op deze route zie je eerst neushoorns en chimpansees van dichtbij in het Ol’ Pejeta Conservancy. Daarna het tijd is voor een uitgebreide safari van twee dagen in het Samburu National Reserve. In het Solio Game Reserve kom je nog meer neushoorns tegen, waarna je weer in de auto stapt voor Lake Nakuru National Park. Na twee dagen in het beroemde Masai Mara National Reserve kan je op Lake Naivasha varen tussen nijlpaarden en flamingo’s en op Crescent Island wandelen tussen giraffen en zebra’s. Na een safari in Amboseli National Park eindigt de reis met een heerlijke duik in de zee bij het prachtige Diani Beach.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Platinum Class. Het zijn luxe hotels met excellente service. Wie behoefte heeft aan nog meer luxe, kan voor onze Diamond Class hotels kiezen.

Onze prijzen

16 dagen Kenia en strand: rijd, vaar, wandel en zwem - Platinum
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.


Deze reis is inclusief:

 • Pick up Jomo Kenyatta International Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Jomo Kenyatta International Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten


Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €4100 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Emara Ole Sereni

Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy

Op drie tot vier uur rijden van Nairobi vinden jullie vandaag de hemel op aarde voor neushoornliefhebbers. Want het Ol’ Pejeta Conservancy is met honderdveertig zwarte neushoorns het grootste reservaat in Oost- en Centraal Afrika voor deze magnifieke beesten.

De zwarte neushoorn staat sinds 1993 op de lijst van ernstig bedreigde dieren. Er waren er op dat moment wereldwijd nog maar 2300 neushoorns in leven, maar inmiddels is dat aantal weer gestegen tot boven de vijfduizend. In Ol’ Pejeta zelf groeide het aantal van twintig in 1995 tot een populatie van honderdveertig neushoorns vandaag de dag. Daarnaast leven de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld hier samen met 39 zuidelijke witte neushoorns.

Een bezoek aan Ol’ Pejeta is ook de moeite waard vanwege de opvang van mishandelde chimpansees bij het Sweetwaters Sanctuary, en simpelweg vanwege de Big Five en vele andere dieren die hier te vinden zijn.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Sweetwaters Serena Camp

Dag 3: middagsafari Samburu National Reserve

Met een prachtige natuur en een overvloed aan wilde dieren, ervaar je in het Samburu National Reserve het soort safari dat je normaal gesproken alleen op National Geographic ziet. Op vijf uur rijden vanaf Ol’ Pejeta bestaat dit park uit een semi-droge woestijn, uitgestrekte savannes en een rivier die veel dieren trekt.

Samburu National Reserve heeft een oppervlakte van 165 vierkante kilometer en met negenhonderd olifanten die er in grote groepen rondtrekken, is dit een indrukwekkend park om te bezoeken. In Samburu zwerven vier van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant en buffel) over de savanne, alsmede de Samburu Special Five: de wilde hond, de Grevy’s zebra, de gerenuk, de Somali struisvogel en de Beisa antilope. De oevers van de Ewaso Nyiro rivier zijn daarbij perfect om wilde dieren te zien, aangezien dit de enige bron van water is tijdens het droge seizoen.De rivier vormt tevens de thuisbasis van krokodillen en nijlpaarden, die hier verkoeling zoeken of de oever afspeuren voor een prooi.

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ashnil Samburu Camp

Dag 4: hele dag safari Samburu National Reserve

Vandaag zijn jullie van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in Samburu, en hebben jullie alle tijd om de Big Five te zoeken en stil te staan bij grote groepen olifanten. Vooral de ochtend en het einde van de middag zijn hier perfect voor, want midden op de dag kan het heet worden. Wie wil, kan dan even terug naar het hotel, of juist op bezoek gaan bij de mooie mensen van de Samburu-stam.

De Samburu is een traditionele stam die familie is van de Maasai. Ze leven in afgescheiden boma’s: kleine dorpjes binnen een omheining van takken. De hutten hebben ronde daken gemaakt van koeienmest, aangezien de Samburu herders zijn met voornamelijk koeien, schapen en geiten. De vrouwen van de Samburu staan bekend om hun ingewikkelde en veelkleurige kettingen en hoofdversieringen, die ze zelf maken van kleine kraaltjes.

Bezoek tussen de safari’s door een van deze boma’s om een beeld te vormen van het traditionele leven van de Samburu. Bekijk de huisjes, leer meer over hun leven, het maken van de kettingen maken en de geheime boodschappen (!) die de vrouwen daarin verwerken.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ashnil Samburu Camp

Dag 5: Solio Game Reserve

Vandaag rijden jullie naar het Solio Game Reserve, een beschermd natuurgebied in eigen beheer, dat zich richt op de bescherming van neushoorns. Dit natuurgebied ligt in een dal tussen de hoge hellingen van Mount Kenya en de pieken van Aberdare Mountains in. Iets ten noorden van Nairobi, biedt het hier een veilige thuishaven voor zo’n tweehonderd neushoorns.

Het Solio Game Reserve (oftewel de Solio Ranch) was ooit een goedlopend boerenbedrijf met koeien. In 1973 werd een deel omgezet naar een beschermd gebied voor wilde dieren. Vandaag de dag is dit een privégebied van bijna 20 hectare in grootte, waarvan 8 hectare bestemd is voor de bescherming van zowel zwarte als witte neushoorns. Deze machtige beesten leven hier samen met onder andere buffels, zebra’s, giraffen, elanden, antilopes, waterbokken, everzwijnen en meer. Soms zie je hier tot wel veertig neushoorns tegelijk!

Dag 6: Lake Nakuru National Park

Zie jezelf rijden door de groene, tropische heuvels van de Keniaanse Great Rift Valley, cruisend door de bochten, met ineens een prachtig glinsterend meer tussen de heuvels… Welkom bij Lake Nakuru! Op slechts drie uur rijden vanaf Solio ligt dit meer met een oppervlakte van 45 vierkante kilometer middenin het dal van het Lake Nakuru National Park. Dit safaripark van 88 vierkante kilometer is relatief klein, maar is desondanks het leefgebied van vier van de Big Five-dieren.

Lake Nakuru is een van de zoutmeren die de Great Rift Valley rijk is. Ooit had Lake Nakuru miljoenen flamingo’s, maar tien jaar geleden verhuisden deze vogels door stijgend water naar andere plekken. Gelukkig zijn ze langzaam aan weer teruggekomen.

Behalve vanwege de flamingo’s staat Lake Nakuru bekend om haar populatie van zwarte en witte neushoorns (uitgezet in de jaren negentig), giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan vierhonderd vogelsoorten. Met name de witte neushoorn is vaak te zien op de oever van het meer – een uniek plaatje!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Sarova Lion Hill Game Lodge

Dag 7: middagsafari in Masai Mara National Reserve

Vandaag maken jullie een mooie vijf uur durende rit vanaf Lake Nakuru door de Keniaanse Rift Valley naar het Masai Mara National Reserve. Bereid je mentaal voor, want de uitgestrekte savannes van de Masai Mara zijn werkelijk adembenemend…!

Na de lunch doen jullie de eerste echte indrukken op van de eindeloze Maravlaktes en haar wilde dieren. De Masai Mara grenst aan Tanzania’s Serengeti National Park en deze twee gebieden samen vormen het toneel voor Afrika’s meest bekende natuurwonder: de jaarlijkse Grote Trek. Dit zijn meer dan 2,5 miljoen hoefdieren die de regens en groene weides volgen, terwijl ze samen over de vlaktes van zowel de Serengeti als de Masai Mara trekken.

De naam Masai Mara is een eerbetoon aan de Masai. De Masai (ook wel Maasai) leven hier al eeuwen en trokken ooit vanuit het Nijlbekken naar het noorden. Mara betekent gevlekt in de Maa-taal en refereert naar het omringende landschap vol korte struiken verspreid over een uitgestrekte savanne.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Mara Siria Camp

Dag 8: een hele dag safari in Masai Mara National Reserve

De Masai Mara staat bekend om haar overvloed aan wilde dieren, die hebben jullie de hele dag de tijd om ze allemaal te gaan zien! Er leven hier meer dan 95 verschillende diersoorten en meer dan vierhonderd vogelsoorten. Van half juli tot half oktober trekken de kuddes van de Grote Trek over de Maravlaktes. Dit betekent dat enorme kuddes gnoes, zebra’s, gazelles, antilopes en impalas te zien zijn in hun poging de Mara rivier over te steken.

In andere maanden kan je hier de beroemde Big Five zien, en daarnaast jachtluipaarden, cervalkatten, hyena’s, grootoorvossen, zwarte en gestreepte jakhalzen, nijlpaarden, krokodillen, bavianen, everzwijnen, topi’s, elanden, waterbokken, oribi’s, rietbokken en nog veel en veel meer. Het perfecte einde van jullie safari-avontuur!

 

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Mara Siria Camp

Dag 9: Lake Naivasha & Crescent Island

Het betoverende Lake Naivasha ligt op 1884 meter boven zeeniveau. Vandaag rijden jullie in vijf uur vanaf Lake Nakuru naar dit 139 vierkante kilometer grote zoetwatermeer. Lake Naivasha is omringd door moerassen, bossen en rotsen en de perfecte plek voor een bootsafari. Vaar tussen groepen nijlpaarden door terwijl je verrekijker helpt om de meest bijzondere vogels te spotten. Daarna maken jullie een wandelsafari met gids op Crescent Island (‘het verborgen juweeltje van Naivasha’), dat middenin het meer ligt.

Tussen 1937 en 1950 vormde Lake Naivasha een landingsbaan voor vliegtuigen van Imperial Airways. Zij vlogen van Durban naar Dublin in een tijd dat deze reis een paar dagen duurde. Vandaag de dag is het meer een populair dagje uit voor mensen uit Nairobi, onder andere omdat het zo dichtbij de hoofdstad ligt.

Lake Naivasha is de perfecte plek voor bijzondere bootsafari’s, omdat je hier tussen groepen nijlpaarden en flamingo’s door kunt varen. Het meer wordt omringd door moerassen, bossen en rotsformaties en aan de oevers zie je regelmatig zebra’s, gnoes en giraffen. Op de bootsafari volgt de wandelsafari met gids op Crescent Island (het ‘verborgen juweel van Naivasha’) in het midden van het meer. Dit is een bijzondere ervaring, omdat de sfeer je doet denken aan de film Out of Africa uit 1985, die hier inderdaad voor een groot deel is opgenomen.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Lake Naivasha Sopa Resort

Dag 10: middagsafari in Amboseli National Park

Amboseli National Park ligt op de grens van Kenia met Tanzania op zeven tot acht uur rijden vanaf Lake Naivash. Jullie komen hier precies op tijd aan voor een middagsafari bij zonsondergang…!

Amboseli heeft een oppervlakte van bijna vierhonderd vierkante kilometer en een geweldig uitzicht op de prachtig besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Je vindt hier veel wilde dieren, maar het staat voornamelijk bekend om haar grote kuddes olifanten. Hier maak je kans op een paar iconische foto’s van olifanten, met Afrika’s hoogste berg op de achtergrond…!

Tot 2020 was het park een veilige haven voor de indrukwekkende mannetjesolifant Tim. Dit machtige beest werd een van Amboseli’s belangrijkste attracties vanwege zijn grootte en zijn iconisch grote slagtanden tot aan de grond. De olifant was maar liefst vijftig jaar toen hij in februari 2020 overleed.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Kibo Safari Camp

Dag 11: een hele dag safari in Amboseli National Park

Ons advies van vandaag: sta vroeg op en maak van de gelegenheid gebruik om bij zonsopkomst op safari te gaan – als de dieren het meest actief zijn…!

Deze dag staat volledig in het teken van de safari, wat maakt dat jullie Amboseli tot in alle uithoeken kunnen ontdekken. Acaciabomen, rotsen met doornstruiken, moerassen en een pleistoceenmeer domineren het landschap van dit 392 vierkante kilometer grote safaripark. De gebruikelijke safaridieren zijn hier volop aanwezig: giraffen, zebra’s, buffels, olifanten en natuurlijk katachtigen zoals leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden.

De Masai leven hier ook vlakbij en het park heeft haar naam aan hen te danken: Het Kioko meer is een meer middenin het park dat in het droge seizoen volledig droogvalt. De asachtige aarde die overblijft wordt amboseli genoemd door de Masai. Hier komt de naam van het park vandaan. Een bezoek aan Amboseli National Park valt mooi te combineren met een bezoek aan één van de dorpen van deze indrukwekkende stam.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Kibo Safari Camp

Dag 12 - 15: Diani Beach

Diani Beach ligt twintig kilometer ten zuiden van Mombasa. Vandaag laten jullie Amboseli achter om op de trein naar Mombasa te stappen. Op het treinstation staat onze chauffeur te wachten om jullie meteen naar het 15 kilometer lange strand van Diani Beach te brengen.

Dit is een paradijselijk strand met rijen kokospalmen, helwit zand, fantastische zonsondergangen, mooie resorts, sterrenrestaurants, watersportcentra en zelfs wilde dieren – Diani Beach heeft het allemaal.

Breng de dag door met duiken, snorkelen, kitesurfen, windsurfen, boottochtjes of jetskiën. En natuurlijk kan je ook gewoon zonnebaden op het strand, en met een cocktail in de hand heerlijk relaxen…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Neptune Palm Beach – Boutique Resort & Spa Diani

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Baobab Beach Resort & Spa

Dag 16: Tijd om naar huis te gaan...!

Aan alles komt een einde, en dus vliegen jullie vandaag vliegen terug naar huis. Geniet van de laatste uren aan het mooie strand van Diani Beach voor onze chauffeur jullie naar Mombasa brengt voor jullie vlucht naar huis.

Liefhebbers van historische steden kunnen deze laatste dag nog Mombasa ontdekken (op twintig kilometer rijden van Diani). Deze stad is zeker de moeite waard met haar beroemde oude centrum, zicht op zee, overvloedige markten en verschillende historische trekpleisters. Mombasa is veel kleiner dan Nairobi, maar geeft met haar oude gebouwen, klinkerstraten, Arabische invloeden en alle handeltjes overal een totaal andere ervaring…!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.