Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

4 dagen Kenia: Samburu Special – Platinum

Veel dieren in een relatief korte tijd en de kans om iets speciaals te zien. Dat is onze vierdaagse safari naar Samburu Special Reserve.

In deze prachtige tocht zie je de Samburu Special Five – vijf dieren die je nergens anders tegelijk zult tegenkomen. Denk aan de Grevy’s zebra meet haar mooie, smalle strepen en grote oren, de Beisa oryx met zijn kunstige vacht en lange hoorns of the gerenuk met zijn sierlijke lange nek.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Platinum Class. Het zijn luxe hotels met excellente service. Wie behoefte heeft aan nog meer luxe, kan voor onze Diamond Class hotels kiezen.

Onze prijzen

4 dagen Kenia: Samburu Special - Platinum
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juni, juli, augustus en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)


Deze reis is inclusief:

 • Pick up Jomo Kenyatta International Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Jomo Kenyatta International Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten


Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €774 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Emara Ole Sereni

Dag 2: middagsafari in Samburu National Reserve

Met een prachtige natuur en een overvloed aan wilde dieren, ervaar je in het Samburu National Reserve het soort safari dat je normaal gesproken alleen op National Geographic ziet. Op zeven uur rijden vanaf Nairobi bestaat dit park uit een semi-droge woestijn en uitgestrekte savannes waarin dieren makkelijk te zien zijn.

Dit park heeft een oppervlakte van 165 vierkante kilometer en met negenhonderd olifanten die er in grote groepen rondtrekken, is dit een indrukwekkend park om te bezoeken. De oevers van de Ewaso Nyiro rivier zijn daarbij perfect om wilde dieren te zien, aangezien dit de enige bron van water is tijdens het droge seizoen. In Samburu zwerven vier van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant en buffel) over de savanne, alsmede de Samburu Special Five: de wilde hond, de Grevy’s zebra, de gerenuk, de Somali struisvogel en de Beisa antilope.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ashnil Samburu Camp

Dag 3: hele dag safari in Samburu National Reserve

Tijdens deze volle dag in Samburu hebben jullie alle tijd om de Big Five te zoeken, en natuurlijk olifanten te bekijken. Vooral de ochtend en het einde van de middag zijn hier perfect voor, want midden op de dag kan het heet worden. Wie wil, kan dan even terug naar het hotel, of juist op bezoek gaan bij de mooie mensen van de Samburu-stam.

De Samburu is een traditionele stam die familie is van de Maasai. Ze leven in afgescheiden boma’s: kleine dorpjes binnen een omheining van takken. De hutten hebben ronde daken gemaakt van koeienmest, aangezien de Samburu herders zijn met voornamelijk koeien, schapen en geiten. De vrouwen van de Samburu staan bekend om hun ingewikkelde en veelkleurige kettingen en hoofdversieringen, die ze zelf maken van kleine kraaltjes.

Bezoek tussen de safari’s door een van deze boma’s om een beeld te vormen van het traditionele leven van de Samburu. Bekijk de huisjes, leer meer over hun leven, het maken van de kettingen maken en de geheime boodschappen (!) die de vrouwen daarin verwerken.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ashnil Samburu Camp

Dag 4: klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Geniet nog even van de schoonheid van Samburu, want in de ochtend van dag 9 rijden jullie terug naar Nairobi. Jullie persoonlijke gids zet jullie af op het Jomo Kenyatta International Airport voor jullie vlucht terug naar huis.

Wil je stiekem langer blijven? In plaats van naar huis kan je ook naar nog een ander safaripark, of een paar dagen strand aan jullie safari plakken!

Kenia heeft een aantal heerlijke tropische stranden die de nodige ontspanning geven na een safari. Wij van Afrika Safari zijn met name weg van de verbijsterend mooie stranden in het zuiden van Kenia, die bereikbaar zijn per vliegtuig of trein. Hier heb je het prachtige Diani Beach twintig kilometer ten zuiden van Mombasa, of het levendige Bamburi Beach ten noorden van de stad. Denk helderblauwe zeeën, witte zandstranden, eindeloze zwembaden en kleurrijke cocktails. En niet te vergeten: historisch Mombasa is vlak om de hoek…!

 

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.