✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Wandelen op de Bospaden van Bamburi

De Bospaden van Bamburi zijn vier natuurpaden die perfect zijn voor wandelingen en fietstochten. De overdadige, vredige jungle van Bamburi kent vele soorten palmbomen van over de hele wereld, en via de paden kom je hier voorbij een aantal spectaculaire vijvers en meren. Dit is een heerlijke plek om heen te gaan als je in Mombasa bent of in Bamburi op het strand verblijft. Wie even weg wil van stad of strand, kan hier gaan wandelen, fietsen of picknicken.

 

Belangrijke details

  • Prijs op aanvraag
  • Dagelijks van 8:00 - 18:00 uur
  • Fietsen zijn te huur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Het bos van Bamburi is een bos net buiten Mombasa, wat ligt op een stuk grond dat ooit een woestenij was. Het stuk land was jaren gebruikt voor mijnbouw door de Bamburi Cement Company, toen in de jaren zeventig ene meneer Haller werd ingehuurd om het afgestorven gebied te doen herleven door er minstens een miljoen bomen te planten. Uiteindelijk leidde dit tot drie natuurparken, waaronder de Bospaden van Bamburi.

Vandaag de dag zijn al deze parken (Haller Park en Nguuni zijn de andere twee) bij inwoners van Mombasa favoriet voor het weekend. De vier natuurpaden van Bamburi (van 3,6 tot 10 kilometer lang) zijn populair omdat je hier perfect kunt wandelen, joggen of fietsen. Geniet van het gevarieerde landschap met haar verlaten steengroeves, overdadige bossen, meren, riviertjes, palmbomen en plantages van inheemse bomen, terwijl je een plekje zoekt om te picknicken. En val niet van je zadel als je duiker antilopes, elanden of oryxen tegenkomt tijdens je fiets- (of wandel-) tocht…!

Mombasa

Bamburi Forest Trails