✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Krokodillen kijken bij het Mamba Village Center

Het Mamba Village Center in Mombasa is het grootste krokodillenpark van Afrika. Er wonen hier meer dan tienduizend van deze fascinerende, pre-historische beesten. Je kunt hier een baby krokodil vasthouden en gaan kijken bij het voeren van de volwassen krokodillen. Het park heeft ook slangen en reptielen.

 

Belangrijke details

  • 14,25 per persoon (exclusief transfer kosten)
  • Dagelijks van 10:00 - 21:30 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Wist je dat krokodillen (mamba in het Swahili) al zo’n 240 miljoen jaar op deze aarde rondlopen? En wist je dat ze er 25 miljoen jaar eerder waren dan de eerste dinosaurus en een verbazingwekkende 100 miljoen jaar eerder dan de eerste zoogdieren en vogels? Ze hebben al die tijd overleefd dankzij hun indrukwekkende overlevingsinstincten. Ze kunnen bijvoorbeeld twee jaar zonder eten, een prooi een paar uur tot wel een week bespioneren en ze kunnen overleven op vlees van karkassen (en hebben dus niet perse vers vlees nodig).

Vandaag de dag zijn krokodillen de grootste, nog levende reptielen, en de Nijlkrokodil in Kenia is de tweede grootste in zijn soort. Volwassen mannetjes kunnen tot wel vijf meter lang worden, met een gemiddeld gewicht van 400 kilogram. Ze zijn in veel safariparken te vinden, maar in het Mamba Village Center kan je ze van dichtbij bekijken en meer over ze te weten komen.

Big Daddy
De gidsen van Mamba Village zijn allemaal gefascineerd door deze speciale beesten en zullen je graag van alles over ze vertellen. Je kunt een baby krokodil vasthouden, en zien hoe volwassen krokodillen een snelheid van 80 kilometer per uur halen als ze vanuit het water een stuk vlees uit de lucht grijpen…! De grootste krokodil in Mamba Village heet Big Daddy, en ze zeggen dat hij wel 110 jaar oud is. Het park heeft ook slangen en andere reptielen, en je kunt er ook een python vasthouden.

Mombasa

Mamba Village Center