✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Haller Park

Haller Park is een natuurpark in het noorden van Mombasa. Hier kan je giraffen voeren, nijlpaarden zien en het voeren van krokodillen bijwonen.

 

Belangrijke details

  • 28,50 per persoon (exclusief transfer kosten)
  • Het park is dagelijks van 8:00 - 17:00u geopend
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Wist je dat een schildpad een nijlpaard op kan voeden en dat die twee dan beste vrienden kunnen worden? Haller Park in Mombasa is het levende bewijs hiervan, want hier adopteerde Mzee de schildpad Owen het nijlpaard als baby, waarna ze lange tijd samenleefden en beste vrienden werden. Helaas is Owen vandaag de dag zo groot dat hij zijn eigen plek nodig had, maar beide dieren leven nog steeds in Haller Park.

In de jaren zeventig was dit park nog een kale woestenij, in bezit van de Bamburi Cement Company. Cementfabrieken hadden dit stuk land al bijna twintig jaar in gebruik, wat ertoe leidde dat het gebied totaal onvruchtbaar was geworden. De Bamburi Cement Company besloot te proberen het stuk land weer vruchtbaar te maken en huurde ene meneer Haller in om dit te gaan doen. Hij slaagde er uiteindelijk in om bomen wortel te laten schieten en langzaam aan kwamen ook de dieren weer terug. Uiteindelijk leidde dit tot drie natuurparken, waarvan Haller Park er een is. In Haller Park vind je giraffen, nijlpaarden, schildpadden, slangen en krokodillen.

Als je in Mombasa bent, is Haller Park een perfecte plek om een paar uurtjes door te brengen. Omdat het in het noordelijke Bamburi ligt, moet je er wel met de auto heen. Eenmaal daar, kan je bij de poort de giraffen voeren en daarna een gids huren voor een rondleiding. Zorg dat je op tijd bent voor het voeren van de krokodillen, want dat schijnt spectaculair te zijn…!

Mombasa

Bamburi